AntiLopendNieuws 2024-3

Muurschildering

Afgelopen weken zijn enkele bewoners samen met Marjolein Wesbeek druk geweest met het opvrolijken van de speelaanleiding bij de huizen aan het begin van de 500 nummers.

Een muur werd voorzien van vrolijke zonnebloemen.
Binnenkort zal het werkstuk klaar zijn. Met dank aan Stephanie Scholten voor het nemen van het initiatief en uitwerken van het project.

Hulpdiensten lopen vast

Eind september was er een flinke brand op de bovenverdieping van een woning in de wijk. Er zijn gelukkig geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Maar het was voor de brandweermannen wel knijpen.

De wijk is een wirwar van doodlopende straatjes en het is voor de hulpdiensten altijd weer zoeken, vastlopen en stuurmanskunst in onze wijk. Eerder dit jaar moesten de hulpdiensten voor in de wijk parkeren en verder te voet om iemand met een brancard uit huis te halen. Zij konden niet in de buurt van de woning komen.

Een brandweerman, die zelf in de wijk woont deed de volgende oproep op Facebook.:

“Goedemiddag wijkbewoners,

Vanmorgen ben ik met mijn collega’s van de brandweer bezig geweest met het bestrijden van een woningbrand bij ons in de wijk.

Graag wil ik jullie aandacht vragen voor het parkeren in de wijk. Zorg ervoor dat de hulpdiensten en andere diensten kunnen komen op de plekken waar zij nodig zijn. Hier zijn een aantal richtlijnen voor (zie hieronder).

*Parkeer zoveel mogelijk in de parkeervakken en niet in bochten, krappe straten en dergelijke.
*Is er geen plek en parkeer je op de stoep of op de weg (gebeurt mij ook wel eens)? Houd dan in ieder geval rekening met het volgende:

-Wij hebben een minimale ruimte nodig van 3,5 meter breed rondom het voertuig om ons werk veilig en goed uit te kunnen voeren. Dit geldt ook voor ambulances. Daarmee kunnen wij snel gereedschap en slangen uit de auto halen en snel de incidenten bestrijden.
Brandkranen moeten altijd vrij blijven (zwarte ovale deksel met een witte rand en een rood bordje met B erop). Is die geblokkeerd? Dan moeten wij een andere zoeken en dat kost kostbare tijd.

Het is vanmorgen allemaal gelukt. Maar wel in krappe bedoelingen. Als wij hier ons meer bewust van zijn, dan kunnen wij onze wijk nog sneller van dienst zijn (al hoop ik dat dat niet nodig zal zijn).  Gr. Patrick van Essen”

Halloween in Antilopespoor “Trick or Treat”

Ook dit jaar maken we Halloween voor de kleintjes mogelijk door het organiseren van een Trick or Treat.

Op zaterdag 26 oktober kunnen ouders met kinderen om 18.25 uur verzamelen bij de Buurtkamer op  nr. 50.
Van daaruit lopen de kinderen een vooraf uitgezette route.  Aan het eind van de tocht door de wijk krijgen de kinderen in de Buurtkamer ook nog wat lekkers en een kop warme chocolademelk.

Omdat het om kleine kinderen gaat willen we de route vooraf goed uitzetten. Als de kinderen ook bij jou mogen aanbellen, geef dit dan uiterlijk woensdag 23 oktober door aan de wijkcommissie via email wbcantilopespoor@gmail.com. Het zou jammer zijn als je jouw huis mooi versierd hebt en er komen geen kinderen omdat ze het niet kunnen vinden of weten.

Als je het leuk vindt om mee te helpen, geef je dan via hetzelfde emailadres op. Alle hulp is welkom.

Aan Tafel!

25 Oktober gaan we weer gezellig samen eten. Dit keer maakt Caroline pasta met daarbij een frisse salade en vooraf een lekker gerechtje. Natuurlijk sluiten we af met een toetje. Dit doen we voor alleenstaanden uit de wijk Antilopespoor vanaf 45 jaar.

Kosten: € 3,50.

Geef je voor 21 oktober op bij Caroline (206) of Carla (665), daar kan je gelijk betalen. Vol = vol!

Oproep aan alle bewoners

Dirty disgusting rats on area that was filled with sewage, smelly, damp, and garbage bags. Referring to the problem of rats in the city, disease outbreaks from animals, filth of city. Selective focus.

Graag willen we onze wijkgenoten nogmaals wijzen op de ongewenste gevolgen van  het strooien van brood en ander voer  of voedselresten voor vogels, eenden en andere dieren. Brood is trouwens absoluut slecht voor eenden. Maar op wat blijft liggen komen helaas wel muizen en tegenwoordig ook ratten af. Gooi het niet buiten op straat! Kook minder of breng de restanten naar de kinderboerderij.